Het roer om!

Het roer om!

Gooi het roer om en volg je hart

Het leek me wel leuk om mijn eerste blog te wijden aan het onderwerp “het roer omgooien”. Dat is namelijk iets wat ik, na heel lang twijfelen, heb gedaan. Eindelijk heb ik besloten mijn hart te volgen. En geloof me, ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Veel mensen weten op jonge leeftijd al zo’n beetje wat ze later willen gaan doen. Maar hoeveel mensen doen dit ook daadwerkelijk? Ik wist als kind al dat ik “iets met dieren” wilde gaan doen. Ongemerkt ga je, om welke reden dan ook, toch een ander pad bewandelen, maar je droom blijft altijd als een rode draad door je leven lopen. Dat is jammer, want het leven is te kort om niets met je dromen te doen.

Je komt op een gegeven moment op een punt dat je denkt: is dit het? Wil ik dit tot mijn pensioen blijven doen? Word ik hier allemaal nog wel gelukkig van? Wanneer je jezelf dit soort vragen stelt denk ik dat je bovenstaande vragen met een volmondig NEE kunt beantwoorden. Het begin is er, denken aan wat je anders kunt gaan doen is al een stap in de goede richting.

Tussen denken aan wat je anders kunt gaan doen en het daadwerkelijk uitvoeren van eventuele plannen, die in je hoofd opkomen, kan nog best een aantal jaren zitten. Het is niet erg om de tijd te nemen om je plannen tot in de puntjes uit te werken. Neem gerust kleine stapjes, want met kleine stapjes kom je ook waar je zijn moet. Stel jezelf een duidelijk, maar ook realistisch doel. 

Er komt een moment van twijfel…..

Dan komt er ook nog een moment dat je denkt: nou, echt niet hoor! Ik ga niet alle zekerheden in mijn leven opgeven, ik blijf wel gewoon doen wat ik nu doe. De onzekerheid slaat toe en brengt je bijna op het punt om toch maar in die sleur te blijven hangen. Want ja zekerheid voor alles. Maar toch……………

Uiteindelijk ben ik overstag gegaan na het lezen van een boek. Het boek heet “De vierde dimensie” en de schrijver is Hans Peter Roel. Zijn boeken inspireren mij enorm, maar geven mij ook kracht en het gevoel van “ik kan het”! Zijn boeken trekken mij letterlijk uit mijn onzekerheid en maken een lange neus naar mijn faalangst. 

En toen ging ik eens goed nadenken over wat ga ik precies doen? Want tja, “iets met dieren” kun je wel heel breed trekken. Na mijn opleiding tot gediplomeerd hondenuitlaatservice bij de Martin Gaus Academie kwam het idee van een huisdierenservice tot leven. Naast mijn werk was ik druk met het schrijven van een ondernemingsplan. Het ontwikkelen van een website. Het blijven volgen van cursussen. Dit heeft allemaal heel wat tijd gekost, maar ik wist het zeker: Ik ga mijn hart volgen!!

Maak van je hobby je werk en je hoeft nooit meer te werken!

Ik kan zeggen dat het een spannende onderneming is, maar wat voel ik me vrij en gelukkig. Een huisdierenservice starten en genieten van allerlei soorten dieren, wat wil ik nog meer? En ook al ben ik mijn (vooral financiële) zekerheden kwijt, ik voel me echt gelukkiger, gezonder en energieker.

Ik zeg wel eens: als je van je hobby je werk maakt, dan hoef je nooit meer te werken. Iemand zei laatst tegen mij: maar dieren zijn niet jouw hobby, ze zijn je passie! Yep, daar heb ik helemaal niets aan toe te voegen.

 

error: Content is protected !!